Site Overlay

Aan de slag met de bouw van onroerend goed

Bijna 80% van de Belgische miljonairs die werken, heeft vastgoed. Een van de bekendste principes zou zijn dat het nodig is om miljoenen te bezitten om in onroerend goed te beginnen. Dit is duidelijk verkeerd. Gelukkig is dit niet een gebied dat is voorbehouden aan de rijken, want het is een van de veiligste en meest lonende waarden in de wereld van werk.

Vastgoedbeleggers kopen soms kant-en-klare eigendommen, maar vaker wel dan niet bouwen ze eigendommen.

Vastgoedontwikkelaars kiezen er soms voor om een ​​bestaand huis te kopen, maar over het algemeen zijn ze meer geïnteresseerd in het ontwikkelen ervan. ontlenen er uitzonderlijke waarde aan. Dit is waar het beroep van vastgoedontwikkelaar uit bestaat.

Het is riskant, maar ook lonend als het lukt. Veel van deze investeerders werken samen met vastgoedontwikkelingsbedrijven om hun investeringsdoel te bereiken.

Om aan de slag te gaan met vastgoedontwikkeling, moet u de betrokken processen begrijpen. U doorloopt drie algemene stappen:

 • voorontwikkeling
 • bouw
 • post-ontwikkeling

Voordat u deze stappen nader bekijkt, is het een goed idee om uw begrip van wat vastgoedontwikkeling werkelijk is en hoe u het doet, bij te spijkeren.

Hoe de ontwikkeling van onroerend goed begrijpen?

“Vastgoedontwikkeling is het proces waarbij waarde wordt gecreëerd door tastbare verbeteringen aan te brengen in vastgoed.”

Wanneer u onroerend goed ontwikkelt, bouwt u nieuwe structuren, wijzigt u bestaande structuren of verbetert u in het algemeen een onroerend goed om de waarde ervan te verhogen. Onroerend goed omvat land en tijdelijke of permanente bouwwerken die dergelijk land bezetten.

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan met vastgoedontwikkeling?

Het proces om ontwikkelaar te worden verschilt van staat tot staat, maar de basisbehoeften blijven hetzelfde.

Een diploma

Als vastgoedontwikkelaar draag je veel verantwoordelijkheden, dus een brede kennis en ervaring is essentieel. In de meeste landen hoeft u geen specifieke professionele graad of certificering te behalen om ontwikkelaar te worden, maar het hebben van een vastgoeddiploma zal u enorm helpen op uw reis. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, civiele techniek, stedenbouw, financiën, bedrijfsbeheer of een diploma in commercieel onroerend goed. Sommige scholen bieden masters in vastgoedontwikkeling die u ook op weg kunnen helpen.

Ervaring!

Even belangrijk, zo niet meer, dan uw formele graad is uw “praktijkervaring”. Ervaring met het werken in onroerend goed, als makelaar, makelaar, analist, enz., Bereidt je voor om ontwikkelaar te worden – maar ook andere professionele velden hebben hun waarde. Carrières in financiën, verkoop, bouw en vele andere soortgelijke gebieden kunnen net zo relevant zijn om een ​​succesvolle vastgoedontwikkelaar te zijn. Uw “sociale” kapitaal, dat wil zeggen uw professionele en persoonlijke relaties, zal ook een onevenredige impact hebben op uw bekwaamheid als ontwikkelaar. Simpel gezegd, hoe meer mensen u kent met wie u een goede relatie heeft in een markt, hoe effectiever u zult zijn. Dit omvat mensen zoals makelaars, die u kunnen helpen bij het vinden van deals, eigendomsagenten om u te helpen met transacties, advocaten die u kunnen helpen met juridische ontwikkelingszaken en iedereen die kan helpen om uw bedrijf effectiever en efficiënter te maken.

Veel studenten beginnen te werken als commercieel vastgoedmakelaar, waar ze de ins en outs van de dynamiek van kopers en verkopers leren. Van daaruit evolueren ze om sponsors te helpen bij het aantrekken van schulden of eigen vermogen voor transacties. Dit kan een van de beste manieren zijn om uzelf te trainen in vastgoedontwikkeling.

Jouw netwerk

Uw “sociale” kapitaal, dat wil zeggen uw professionele en persoonlijke relaties, zal ook een onevenredige impact hebben op uw bekwaamheid als ontwikkelaar. Simpel gezegd, hoe meer mensen u kent met wie u een goede relatie heeft in een markt, hoe effectiever u zult zijn. Dit omvat mensen zoals makelaars, die u kunnen helpen bij het vinden van deals, eigendomsagenten om u te helpen met transacties, advocaten die u kunnen helpen met juridische ontwikkelingszaken en iedereen die kan helpen om uw bedrijf effectiever en efficiënter te maken.

Hoe start je als vastgoedontwikkelaar?

Er is een vrij eenvoudig proces om met vastgoedontwikkeling te beginnen:

Lees meer over de belangrijkste kennis die u nodig heeft

U kunt geen enkele investering doen zonder de basisprincipes van de markt te begrijpen. Leer de beste ins en outs van onroerend goed voordat u erin probeert te investeren. Er is geen diploma nodig, hoewel het niet lang duurt om een ​​onroerendgoedlicentie te krijgen voor volledige dekking van het onderwerp. Als je in welke hoedanigheid dan ook in onroerend goed hebt gewerkt, heb je waarschijnlijk al enige basiskennis.

U moet uw team maken

Zoek teamleden die het kunnen, tenzij u van plan bent om het allemaal alleen te doen. Een vertrouwd team omvat andere ontwikkelaars, juridisch personeel, architecten, ingenieurs, finishers, dagloners, enz.

Sommige teams kunnen in de loop van de tijd worden gevormd. Anders kun je om te beginnen altijd samenwerken met een gevestigde ontwikkelaar.

Je moet een eerste project vinden

Zoek een project dat voldoet aan uw investeringscriteria en dat past bij de capaciteiten van uw team. Om te beginnen kunt u zich aansluiten bij een bestaand project voor meer ervaring of op zoek gaan naar uw eigen woning.

U moet uw financieringsplan ontwikkelen

U heeft kapitaal nodig om het onroerend goed dat u gaat ontwikkelen te kopen, ook al hoeft u het niet zelf te betalen. Werken met investeerders geeft u meer mogelijkheden voor commercieel vastgoed, hoewel u waarschijnlijk een ervaren partner nodig heeft om het vertrouwen van investeerders te winnen.

Gefeliciteerd! U bent begonnen met vastgoedontwikkeling! Helaas is instappen het gemakkelijkste deel. De uitdaging is om er een winstgevende investering van te maken. Hier is meer informatie over vastgoedontwikkeling.

Wat zijn de verschillende stadia van vastgoedontwikkeling?

Het vastgoedontwikkelingsproces bestaat uit drie hoofdfasen. Er is werk aan de winkel voordat deze stappen worden uitgevoerd, inclusief het bekijken van kansen en het kopen van een woning. Het vinden en valideren van een onroerendgoedtransactie is een onderwerp dat zijn eigen tijd nodig heeft. Over de 3 fasen van vastgoedontwikkeling gesproken, we bekijken hoe we verder moeten gaan na een aankoop.

Elke stap van het vastgoedontwikkelingsproces is belangrijk. U kunt de stappen niet overslaan of proberen ze niet in de juiste volgorde uit te voeren. Als u de logische volgorde niet volgt, riskeert u fouten te maken. Fouten leiden tot verliezen. Door fouten te minimaliseren en alleen goed doordachte, redelijke beslissingen te nemen, is de kans groter dat u een nettowinst boekt dan een nettoverlies.

Nadat u de aankoop van een onroerend goed heeft afgerond, begint u met de voorontwikkeling voordat u doorgaat met de bouwconstructie en na de ontwikkeling.

In de bouw gaan zonder de plannings- en analysefase te doorlopen is zeker een ramp, net zoals je de planningsfase niet kunt doorlopen en na de ontwikkeling goede resultaten verwachten als je tijdens de bouwfase een klus van slechte kwaliteit doet. .

Hoe voor te bereiden op vastgoedontwikkeling?

Start de voorontwikkeling met een grondige analyse van uw vastgoed. Wellicht heeft u vóór de aankoop kunnen inspecteren, maar nu moet u kritisch analyseren om te bepalen hoe u echt waarde kunt toevoegen aan het onroerend goed. Ik hoop dat je wat ideeën hebt op basis van je aankoopcriteria.

Voorontwikkeling zal waarschijnlijk een van de langste stappen in het vastgoedontwikkelingsproces zijn, omdat u al uw stappen wilt plannen. Breng alle mogelijke problemen aan de orde en los ze op, zodat je ze kunt aanpakken voordat je begint met bouwen.

Hoe analyseert u uw markt?

Net als een boer die een zaadje plant, wil je er zeker van zijn dat je vruchtbare grond kiest om je “gewas” te verbouwen. Verschillende markten werken volgens verschillende beleggingsstrategieën.

Voor stabielere, maar minder lucratieve rendementen wilt u bijvoorbeeld misschien investeren in duurdere markten met lage kapitalisatie, voor meer risico en meer rendement kunt u kijken naar tertiaire gebieden met lage kapitalisatie.

In de meeste gevallen wilt u markten vinden met een positieve bevolkingsgroei, een diverse banenbasis en een goed opgeleide bevolking. De nabijheid van stedelijke kernen of economische centra is ook een belangrijke troef.

Zoek een woning

Als u zich eenmaal op een markt heeft gevestigd, is het tijd om een ​​woning te zoeken. Net als op de residentiële vastgoedmarkten zijn digitale advertenties ongelooflijk populair, met sites als ikea, leroy merlin, de belangrijkste commerciële vastgoedplatforms die winkels, winkels, kantoren, bedrijfsruimten, opslagruimten en andere soorten vastgoed aanbieden.

Dat gezegd hebbende, ondanks de groeiende invloed van digitale platforms, is een groot deel van de onroerendgoedsector nog steeds face-to-face, en makelaars en kunnen ze geweldige bronnen zijn van off-market transacties. Uw derde optie is om contact op te nemen met eigenaren van commercieel onroerend goed binnen uw aangewezen markt om te zien of ze klaar zijn om te verkopen. Deze aanpak kost wat meer moeite, maar kan zeer lonend zijn vanwege het potentieel om een ​​woning op te halen voordat andere investeerders de kans hebben om een ​​bod te doen.

Eigenschapanalyse

Het is essentieel om met deze voorwaarden rekening te houden:

 • Eigendom gebied
 • Lokaal overheidsbeleid
 • Constructie ontwerp
 • Huurders onderhandelingen
 • Kostenanalyse en herontwerp
 • Marktanalyse
 • Participatie van het publiek van de gemeenschap, indien nodig

Neem de tijd om deze stap goed uit te voeren. Hoewel u het snel wilt oversteken om buitensporige aanhoudkosten te vermijden, wilt u niet iets over het hoofd zien dat uw winstmarges uiteindelijk zal uithollen.

Voordat u de bouwploeg opdracht geeft om door te gaan, moet u er zeker van zijn dat alles gereed is. Als u niet zeker bent van uw plannen, blijf dan plannen of vraag een second opinion van een betrouwbare bron. Ook op internet vindt u de antwoorden op veel van uw vragen online, bijvoorbeeld op deze site voor de juridische aspecten van vastgoedbeheer.

Hoe begin je met de bouw?

Als je de bouwploeg eenmaal groen licht hebt gegeven, is het jouw taak om ze goed in de gaten te houden. U bent misschien geen bouwexpert, maar u kunt een expert inhuren om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Dit is de duurste stap in het proces en het is zelden mogelijk om een ​​fout te corrigeren zonder ervoor te betalen.

Als je je voorontwikkelingswerk niet grondig hebt gedaan, kun je tijdens de bouw meer problemen tegenkomen.

Als je de mogelijke problemen goed hebt behandeld, zou de bouw op een relatief voorspelbare manier moeten verlopen. Er is altijd een mogelijkheid dat er iets mis gaat, ook als u het goed heeft gepland.

Hier zijn enkele vragen die u uzelf kunt stellen:

 • Worden alle regels gevolgd?
 • Is alles in orde?
 • Zit het team binnen het budget?
 • Gebeurt het op tijd of niet?

De betaling aan bouwploegen is gebaseerd op de tijd en moeite die tijdens het project is gestoken. Elke keer dat een mijlpaal wordt bereikt, wordt er meer geld vrijgegeven totdat alles is gedaan. De definitieve betaling vindt plaats zodra u het hele project heeft geïnspecteerd en goedgekeurd.

Of je nu een geheel nieuw plan bouwt of een bestaand gebouw of complex renoveert / aanpast, je moet goed in de gaten houden wat er aan de hand is. Als u niet genoeg geïnformeerd bent om te weten of er iets mis is, huur dan iemand in die moet bijhouden wat er op de site gebeurt. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat het bouwproces soepel verloopt en dat het team de dingen goed doet.

Werk van slechte kwaliteit is gemakkelijker te zien wanneer het klaar is dan nadat de dingen zijn voltooid en verfijnd voor de opening van het gebouw. Als er in hoeken wordt gesneden, valt er iets uit elkaar of moet er op zijn minst een snelle renovatie plaatsvinden, wat u later geld kost.

Wat moet u doen na de bouw?

U heeft twee keuzes nadat de constructie is voltooid. Tijdens de postontwikkelingsfase kunt u het gebouw openstellen voor verhuur en beheren of verkopen. Als je het ontwikkelproject hebt afgerond, kun je het ook gebruiken als garantie voor een grotere projectlening.

Als u het onroerend goed gaat huren en beheren, zou u al klanten online moeten hebben. Voor grote ruimtes moeten commerciële huurders worden toegewezen voordat het gebouw is voltooid, vooral als het onroerend goed een hoofdwinkel vereist of als het een grotere volledige ruimte is voor één enkele commerciële huurder.

Vastgoedontwikkelingsprojecten waarbij externe investeerders worden ingeschakeld, kunnen besluiten het gebouw te leasen en te beheren totdat de investeerders de kans hebben gehad om hun initiële investering grotendeels of volledig terug te verdienen. Dit is een gangbare praktijk bij meergezinswoningen, aangezien huurders over het algemeen gemakkelijker te vinden en te behouden zijn. Wanneer het pand alleen verbouwing of verbouwing behoeft, kunnen bestaande huurders indien mogelijk tijdens het koop- en bouwproces blijven.

Het vermogensbeheer begint wanneer de bouw is voltooid. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand, noodzakelijke reparaties en algemeen onderhoud om het goed in goede staat te houden. Op dit punt bent u verantwoordelijk voor alle belastingen, afbetalingen van leningen en andere kosten, of het onroerend goed nu geld verdient of niet.

Als u ervoor kiest om het onroerend goed te verkopen in plaats van het te verhuren, kunt u misschien snel winst maken en eerder aan uw volgende project beginnen. Met deze route is de kans groter dat u hogere vermogenswinstbelasting betaalt, maar de mogelijkheid om terug te stuiteren op een nieuw project maakt het ideaal voor iedereen die niet geïnteresseerd is in verhuurbeheer op lange termijn.